Advert

Karamek kurslarıyla kadınlar daha donanımlı ve üretici oluyor

Karaköprü Belediyesinin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında açtığı KARAMEK (Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları) ile kadınlar boş zamanlarını meslek ve sanat öğrenerek geçirip üretimleriyle de aile bütçesine katkı sağlıyorlar

Karamek kurslarıyla kadınlar daha donanımlı ve üretici oluyor
Karamek kurslarıyla kadınlar daha donanımlı ve üretici oluyor Admin
Advert

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KARAMEK (Karaköprü Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında başta kadınlar olmak üzere her yaştan tüm vatandaşlara yönelik açılan kurslarda kadınlar hem meslek ve el sanatı öğreniyor hem de ürettikleriyle aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezinde açılan halı dokuma, ahşap boyama, resim, giyim, filografi ve mozaik kurslarında kadınlar usta öğreticiler tarafından eğitim alırken, bir süre sonra öğrendikleriyle yeni ürünler ortaya çıkarıp bu ürünlerin sergilenmesi ve satışından elde edilen gelirle ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kurslarda gerekli malzemeler Karaköprü Belediyesi tarafından karşılanırken, kursiyerler sadece kişisel malzemelerini getirip kurslarda eğitim alabiliyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de sık sık kursları ziyaret ederek hanımlarla sohbet ederken, hanımların sosyal hayata daha fazla katılımı ve meslek öğrenimi için bu kurslara çok önem verdiklerine dikkat çekti. Rutin belediyecilik faaliyetlerinin aksamadan yapılması için uğraştıklarını belirten Başkan Baydilli, sosyal belediyeciliği göz ardı etmeden her kesime yönelik hizmet sunmaya önem verdiklerini kaydetti.

Başkan Baydilli, “KARAMEK kurslarımızda tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz ama önceliğimiz ev hanımlarının sosyal hayatta daha aktif bir rol alarak hem kendilerini geliştirmeleri hem de bir yandan kendi ihtiyaçlarını karşılayacak maddi gelir elde etmeleridir.

Bu anlamda kültür merkezlerimizde açtığımız giyim, halı dokuma, ahşap boyama, resim ve el sanatları gibi birçok kursumuzdan hanımlarımız faydalanıyor ve meslek öğreniyorlar. Bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor, kendilerini ziyaret edip duygularını sorduğumuzda onlar da bu durumdan memnun olduklarını belirtiyorlar. İnşallah bu kurslarımız her zaman devam edecek ve daha fazla kişiye ulaşacağız” diye konuştu.

Kurslarda eğitim veren usta öğreticiler de kendilerine güzel imkanlar sağlandığını ve kursiyerlerin de çok istekli bir şekilde kurslara gelip eğitim gördüklerini, kısa sürede öğrenip kendi eserlerini çıkardıklarını kaydederek sağlanan imkanlar için Başkan Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Öte yandan KARAMEK kursları Akbayır Mahallesindeki Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi, Akpiyar Mahallesindeki Mustafa Direkli Kurs Merkezi ve Seyrantepe Mahallesindeki 4. Murad Kültür Merkezinde devam ederken, kurslara katılmak isteyen vatandaşlar www.karamek.com üzerinden başvuru yapabilirler.

urfa çağdaş karaköprü laramek kadın kurs meslek eğitim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı