Advert

63. İleri kardiyak yaşam desteği kursu Harran Üniversitesi hastanesinde yapıldı

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) 'in 63. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (CPR- ACLS), 26 - 27 Kasım 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

63. İleri kardiyak yaşam desteği kursu Harran Üniversitesi hastanesinde yapıldı
63. İleri kardiyak yaşam desteği kursu Harran Üniversitesi hastanesinde yapıldı Admin
Advert

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi başarılı hizmetlerinin yanında aynı zamanda eğitim çalışmalarına da önem veriyor. Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)'in 63. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (CPR- ACLS), Şanlıurfa Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneğinin (ATUDER), İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritim tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları ve senaryolarla uygulamaları yapıldı.

2020 yılında güncellenen American Heart Association (AHA) yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak verilen kursa, il merkezinden ve çevre illerde görev yapan çok sayıda katılımcı katıldı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’in açılış konuşmasının yapıldığı kursta, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan yapılan organizasyonda Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’e plaket takdim ederken, seminere katılan katılımcılara da katılım sertifikası verildi.

Başhekim Dr. Kırhan, “Eğitim seminerine katılan herkese teşekkür ederken, bu gibi eğitim seminerlerinin devam edeceğini ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti.

Prof.Dr.Başar CANDER; “Şanlıurfa’da Acil Tıp Asistanı eğitimine katkı verme konusunda ATUDER olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”dedi.

Misafirperverliklerinden ötürü  Başhekim Doç.Dr.İdris Kırhan’a, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğrt.Üyesi İbrahim Halil YASAK’a ve Dr.Öğrt.Üyesi Ramazan GİDEN’e teşekkür etti.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde, kurs sonrası yapılan yazılı ve uygulamalı sınav sonrasında; Dr. Ahmet Celal Özsoy birinci, Dr.  Şamil Altay Besler ikinci ve Dr. Berfin Nazlı Torun ise üçüncü olurken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve plaketler takdim edildi.

urfa çağdaş harran üniversitesi yaşam desteği kurs tıp fakültesi bilim dalı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı