Advert

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri toplantısı

Vali Salih Ayhan başkanlığında, AFAD Müdürlüğümüzün koordinesinde Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri toplantısı
Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri toplantısı Admin
Advert

Toplantı da önceki yıllarda meydana gelen olaylar göz önüne alınarak, özel önlem alınması gereken ulaştırma ve altyapı tesisleri, yerleşim yerleri ve benzeri etkilenebilecek alanların belirlenmesi, alınan tedbirlerin ve hazırlıkların yeniden değerlendirilmesi yapıldı.

Valilik Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcılarımız, Merkez ilçe Kaymakamlarımız, İlçe Kaymakamlarımız ve tüm Belediye Başkanlarımız ile ilgili kurum yöneticilerimizin katıldı.

Toplantı da, kış mevsiminde oluşabilecek kötü hava koşullarında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik AFAD Başkanlığımızın sunumu gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğümüz’ünde alacağı tedbir ile yapılacak olan çalışmalarında değerlendirildiği toplantı da Vali Ayhan, “Bazı doğu illerimizdeki gibi, uzun aylar boyunca çetin kış şartları ilimizde etkili olmasa da, oluşabilecek her türlü olumsuz duruma karşı bizler tedbirli olmalıyız. İlimiz, normalde uzun süreli yoğun kar yağışının meydana geldiği bir bölge değil. Ama geçen sene olağanüstü şekilde meydana gelen yoğun kar yağışı birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Bu bölgede, geçen sene karlı geçen gün sayısı, normalin üzerindeydi. Şehrin kara alışık olmaması, ulaşım başta olmak üzere birçok unsuru felce uğrattı. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi kazaların meydana gelmemesi, halkımızın güvenliğinin sıkıntıya girmemesi için gereken çalışmalarımızı titizlikle yapmalıyız.  Bununla ilgili detaylara geçmeden önce, bir es vererek önemli bir konuda hatırlatma yapmak istiyorum. Evsiz vatandaşlarımız ile sokak hayvanlarımızın, kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri adına bizlere ciddi vazifeler düşüyor. Belediyelerimizle ve STK’larla iş birliği içerisinde, vatandaşlarımıza kalacak yer ve sokak hayvanlarımıza mama desteği noktasında gereken tedbirlerin alınmasını özellikle istiyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Vali Ayhan, özellikle can kayıplarınında yaşandığı trafik kazalarına dikkat çekerken, Emniyet ve Sağlık ekiplerimize, Belediyelerimiz gerekli altyapı çalışmalarının ağır kış koşulları başlamadan hazırlıkların tamamlanmasını istedi.

Vali Ayhan sözlerini,“Araçların kışlık bakımlarını yaptırarak kış lastiklerini taktırmaları,Emniyet kemerini kullanmayı alışkanlık haline getirmeleri, aşırı yağışların meydana geldiği zamanlarda şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın, trafik ekiplerimizin uyarılarını dikkate almaları ve yola çıkarken yolda mahsur kalma riskine karşı tedbirli olmaları hususunda halkımızın bilinçlendirilmesi, önem arz etmektedir.Tüm bu bahsettiğim noktalarda; gerekli önlemlerimiz ve hazırlıklarımız tam olduğu takdirde, güzel bir kış sezonu geçireceğimizi umuyorum. Her daim koordineli şekilde çalışmalar gerçekleştireceğinizden kuşku duymuyor, tüm gayretiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

urfa çağdaş şanlıurfa kış tedbirleri trafik tedbiri toplantı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı