Advert
Advert

Şanlıurfa İHH’dan Yetimler Dev yardım

Şanlıurfa İHH, Şanlıurfa il sınırları içerisinde bulunan 1900(bindokuzyüz) yetime Şanlıurfa’nın en büyük salonu olan 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda yaklaşık 1.500.000 (birmilyonbeşyüzbin) TL lik nakdi yardım yaptı.

Şanlıurfa İHH’dan Yetimler Dev yardım
Şanlıurfa İHH’dan Yetimler Dev yardım Admin
Advert

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila şunları kaydetti;

Maalesef dünya coğrafyasının birçok yerinde organ mafyaları, madde bağımlılığı, terör grupları, fuhuş çeteleri için insan kaynağı olarak görülen yetimleri bu tür tehlikelerden korumak, ailesine, ümmete ve insanlığa faydalı birer fert hâline getirmek için herkese sorumluluk düşüyor. Sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmemiz lazım.

İHH olarak Şanlıurfa’da 3.850 (üçbinseküzyüzelli) yetime hamilik yaparak, sponsorluk sistemi ile nakdi yardımda bulunuyoruz. Bu geçen hafta sonu elhamdülillah 1.900 (bindokuzyüz) yetimimizin ödemesini yaptık. Yaklaşık 1.500.000 TL lik nakdi yardımı yaparken yetim annelerimizin ve kutsal emanet dediğimiz yetimlerin yüzlerindeki mutluluk ve sevinç görülmeye değerdi.

İHH olarak hayırseverlerin destek ve katkıları ile yetimlere yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Atila, “Türkiye ile birlikte dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Özellikle yetimlerin barınma, gıda, giyim, eğitim ve sağlık giderlerinin düzenli olarak karşılamaya gayret ediyoruz. İHH olarak dünyada 133 bin, Şanlıurfa’da ise 3 bin 850 yetime hamilik/sponsorluk yapıyoruz. Bir yetimin bir aylık sponsorluk bedeli 250 TL dir. Yetimlerin sadece maddi ihtiyaçları yoktur, manevi olarak ta çok ilgiye muhtaçlar. 250 TL büyük bir meblağ değildir ama bununla hem yetimin kısmen ihtiyaçları karşılanıyor ve hem de yanında olduğumuzu göstermiş oluyoruz. Yetimlerimize hamilik yapan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul etsin.

Allah yetimlere ikramda bulunanları, ihtiyaçlarını giderenleri överken insan suresinin 8.ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır; Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler.

Allah Resulü Hz.Muhammed (sav) de şöyle buyurmaktadır; Sırf Allah rızası için yetimin başını şefkatle okşayan, elinin değdiği saçlar sayısınca sevaba kavuşur. ” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı