Advert

Her geçen gün, daha da büyüyor; Büyük Atatürk!

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli 10 Kasım Atatürk'ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Özkefeli mesajında " Her geçen gün,daha da büyüyor;büyük Atatürk" dedi.

Her geçen gün, daha da büyüyor; Büyük Atatürk!
Her geçen gün, daha da büyüyor; Büyük Atatürk! Admin
Advert

10 Kasım Atatürk'ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan ADD Başkanı Işık Özkefeli şu ifadelere yer verdi.

"Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 84 yıl geçti.

O’nu suikastlarla, ihanetlerle yok etmeye çalışanlar da ebediyete intikalinden sonra yalan ve iftiralarla unutturacaklarını sananlar da başaramadılar. Tersine iç ve dış bedhahlar saldırdıkça büyüdü, yalancılar unutturmak istedikçe güçlendi.

Çünkü; HAKLIYDI, AHL KLIYDI, NAMUSLUYDU, ALDANMIYOR ALDATMIYORDU, BİLİMİ REHBER EDİNMİŞ KATIKSIZ DEVRİMCİYDİ!

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Türk Devrimi’nin yaratıcısı Türk Milleti’nin makûs talihini tersine çeviren, emperyalizmin planlarını tarihin çöplüğüne atan, onurlu bir ulusu çağdaş değerlerle yeniden var eden Büyük Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 84. yıl dönümünde; bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı ve minnetle anıyoruz…

Bugün bir yas günü değil, anma ve anlama günüdür.

Dünyamız ve Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Gerek ekonomik gerek siyasi ve gerekse dış politika kıskacı içerisinde Ülkemiz ve insanlarımız zor günleri yaşamaktalar. Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarına yapılan sistemli saldırılar ise cabası…

 Bedenen aramızdan ayrılsa da her şeyiyle içimizde yaşayan özgür, çağdaş ve aydınlık günlerimizin mimarı Atatürk’ün ve düşünce sisteminin bu topraklar da ne ifade ettiğini çok iyi anlamak gerekir.

 Onun bu kadar evrensel olmasını sağlayan onun sarı saçlı, mavi gözlü bir dev oluşu karga kovalayışı veya adının Kemal oluşu değildir.

Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek Akıl ve ilimdir. Atatürk demek Türk Ulusal Kimliği, Üniter yapı demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek Tam bağımsızlık ve Milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir.

Atatürk demek direnmek, kazanmak demektir.

Atatürk demek üretebilmek demektir.

Atatürk demek onur, haysiyet ve şeref demektir. İnsan olmak, sevgi demektir.

Yani kısaca Atatürk demek bu topraklarda aydınlanma, çağdaşlaşma, akıl, bilim ve bu toprakların sesi olmak demektir.

İşte sadece bir isim değil taşıdığı bu kadar anlamla dış ve iç güçler tarafından sürekli saldırıya uğraması da gün gibi aşikârdır.

Her şeye rağmen; Geçen seksen dört yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.

Onu ve fikirlerini unutturmak için eserlerine ve devrimlerine vurulan her darbede gövdesinden yeni filizler, sürgünler veren koca bir çınar gibi büyüyor ve devleşiyor.

Zor günler geçiriyoruz ama bunlar geçici biliyoruz!

Çünkü bizler Mustafa Kemalin aydınlık ışığında, aklın ve bilimin yolunda yürüyenleriz.

Yani arkamızda insanlığın düşünsel evriminin ürünü olan aydınlanma, sorgulayıcı akıl ve bilim var bunu biliyoruz.

Bizlerin yol göstericisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 21. yüzyılın en büyük lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başkomutanı, Tam bağımsız, demokratik, parlamenter, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin Ata’sı, Dünya barışının öncüsü, 57 yıllık yaşamı boyunca milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, Geçmişimiz ve geleceğimizdir. Bunu sadece ben söylemiyorum. 1981 yılında Atamızın yüzüncü doğum yılında UNESCO DA bunu aynen böyle dedi.

Onu anlamadan anmayı bırakıp gerçekten anladığımız zaman,

Onu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimize taşıyabildiğimiz zaman,

Onu özlediğimiz kadar özümsediğimiz zaman,

Bizler çağdaş medeniyetlerinde üzerinde olacağız.

Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.

Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.

Ata'mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O'nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.

Tarihsel gerçekleri silmeye çalışıp, yalan-dolanla ona saldırmaya çalışanlara bir kere daha sesleniyoruz: Atatürk’ün düşüncelerini, ilke ve manevi mirasını Türk Milletinin beyninden; sevgisini kalbinden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sarsılmaz bağlılıkla, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz" dedi.

urfa çağdaş samsun Atatürk anma ışıl özkefeli anma günü 10 kasım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı