Advert

Öldü olarak bilinen şarkıcı Esengül yaşıyor mu?

Türkiye'nin Marilyn Monroe'suydu! Esengül’ü meşhur eden Taht Kurmuşsun Kalbime isimli efsane şarkının söz yazarı Şemsettin Polat, trafik kazasında öldüğü bilinen şarkısının yorumcusu Esengül için, “O dönem birçok kabadayı peşinde olduğu için ölmedi, kaçtı, Almanya'ya yerleşti diyen, Türkiye de yaşıyor diyen de oldu." ifadelerini kullandı.

Öldü olarak bilinen şarkıcı Esengül yaşıyor mu?
Öldü olarak bilinen şarkıcı Esengül yaşıyor mu? Admin
Advert

Mustafa Barış Durak - ÖZEL

Esengül ya da asıl adıyla Esen Ağan. Yayınlanan plakları satış rekorları kırmış, konserden konsere koşuyor, yollarına güller dökülüyordu. Asıl şöhreti "Taht kurmuşsun kalbime" şarkısıyla yakaladı. Bu şarkı ile altın plak kazanıp ününe ün katıp filmler, konserler verdi. Genç yaşta sır perdesi bir trafik kazası ile ölümü ve hala yaşıyor olabilir sorularıyla Esengül'ün hayat hikâyesi, tam Hollywood filmlerini aratmıyor.

OnurAkayMedya’dan Mustafa Barış Durak, Taht Kurmuşsun Kalbime isimli efsane şarkının söz yazarı Şemsettin Polat ile görüştü. Polat, hem o şarkıyı anlattı, hem de Esengül'ün bilinmeyenlerini.

24 Eylül 1954'de İstanbul'da doğan Esengül, 18 Nisan 1979'de yaşamını yitirdi. 16 yaşında meşhur olan ve bir anda milyonların sevgilisi haline gelen, plakları yok satan, filmleri gişe rekorları kıran, uğrunda kabadayıların çarpıştığı şarkıcının, bilinmeyenlerini ve hayat hikâyesini Esengül'ün meşhur olmasını sağlayan "Taht Kurmuşsun Kalbime" şarkısının söz yazarı Şemsettin Polat anlattı:

O dönemlerde kendisi hukuk öğrencisi olan Polat, Esengül ile görüşmelerini ve şarkının hikâyesini ve Esengül ile ilgili hiç kimsenin bilmediklerini paylaştı:

“1972 yılında ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenci iken, yazdığım bu şarkı sözleri 1973 yılında bestelenip ilk defa ses sanatçısı Esengül tarafından plağa okundu. Bir anda şarkı ve Esengül şöhret oldu. Böylelikle herkes tanımaya başladı. Konserler, filmler arka arkaya gelmeye başladı. Gazinolar transfer etmek için birbiriyle yarışır hale geldi. 16 yaşında başlayan hayat hikâyesinin 25 yaşında bitmesi çok üzücü. Çok güzel bir kadındı. Adeta Türkiye'nin Marilyn Monroe'suydu. Ölümü çok trajikti. Hala çok şaibeli ve sırlarla dolu öykü bırakarak gitti. Acıklı bir hikâyeydi. O dönem birçok kabadayı peşinde olduğu için ölmedi, kaçtı, Almanya'ya yerleşti diyen, Türkiye'de yaşıyor diyen de oldu." ifadelerini kullandı.

Polat, kısa süre önce filmi yapılan ve gişe rekorları kıran Bergen filmini izlemediğini, asıl filmi yapılması gereken kişinin Esengül olduğunun da vurgusunu yaptı. Polat, "Filmi yapılacak ise Esengül'ün yapılması gerekiyor. Çünkü hikâyesi, şehir efsaneleri, küçük yaşta şöhret olup altın plak kazanması, herkesi peşinden koşturacak bir güzelliğe sahip olması ve kısa sürede de yaşamını yitirmesi bakımından birçok hikâye barındırıyor." diye konuştu.

Şemsettin Polat geçtiğimiz günlerde "Taht Kurmuşsun Kalbime " ile en iyi söz yazarı ödülünü almıştı.

Esengül'ün kazası kimilerine göre çok şüpheliydi. Söylentilere bakılırsa otomobilin fren telleri o gece onlar eğlenirken birileri tarafından gevşetilmişti. “Yeraltı dünyası intikam aldı” diyenler de vardı. Ama polis, kazanın ‘aşırı alkol ve hız nedeniyle’ gerçekleştiğini kayıtlara geçti.

Gözlerinin önünde İki kişi öldürüldü!

31 Mart 1979 tarihinde çalıştığı Semiramis Pekkan'ın adını taşıyan Semiramis Gazinosu'nda, "Oflu İsmail" lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'nun çıkardığı olayda, gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ile şef garson Hasan Yolal gözlerinin önünde kurşunlanarak öldürülmüştü.

urfa çağdaş ünlü sanatçı esengül öldü mü trafik kazası
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı