Advert
Advert

Battani Uzay Ve Havacılık Bilim Merkezine 25 Bin Ziyaret

Yaptığı projelerle birçok belediyeye örnek olan Karaköprü Belediyesi, Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi vatandaşlardan ve öğrencilerden yoğun ilgi görürken, 25 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Battani Uzay Ve Havacılık Bilim Merkezine 25 Bin Ziyaret
Battani Uzay Ve Havacılık Bilim Merkezine 25 Bin Ziyaret Admin
Advert

Karaköprü Belediyesinin bir ilk olarak Şanlıurfa’ya kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi 11 aydır vatandaşları uzay bilimleri ve teknolojiyle buluşturuyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında açılan ve Şanlıurfa’nın her yerinden ziyaretçileri ağırlayan bilim merkezi 11 aylık kısa sürede 25 bin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. 

 İçerisinde uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil teknolojileri anlatan maket ve ekipmanlar bulunan bilim merkezinde stem, kodlama, 3D yazıcı ve bilgisayar eğitimi veren sınıflar bulunuyor. Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi özellikle okullar tarafından rağbet görürken, turlarla öğrenciler gelerek bilim ve teknolojiyle tanışıyor.

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’da gençlerin uzay bilimleri ve yeni nesil teknolojiyle tanışması için güzel bir bilim merkezi kazandırdıklarını ifade ederken bir yıllık süreçte buraya olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

 Başkan Baydilli, “Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezimizi geçen yıl ekim ayında hizmete sunmuştuk. Bu 11 aylık süreçte baktığımızda vatandaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte 25 binin üzerinde vatandaşımızı ağırladığımızı görüyoruz. Okulların randevu alarak öğrencilerini buraya getirmesi, her ilçemizden vatandaşlarımızın ailecek gelip burayı ziyaret etmesi gerçekten bizi çok mutlu ediyor” dedi.

 Gençlerin bilim insanı olma hayallerini burada pekiştirdiğini ifade eden Başkan Baydilli, “Gençlerimiz burada uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil teknolojiyle tanışıyor. Belki de gelecekte bilim insanı olma hayallerini burada pekiştiriyorlar, hayalleri için daha sıkı çalışmaya başlıyorlar. Ayrıca burada gençlerimize yeni nesil mesleklerden olan stem, kodlama ve yazılım eğitimleri veriyoruz. Yani burası hem bir müze hem de bir okul görevi görerek gençlerimize hizmet ediyor. Tüm vatandaşlarımızı, gençlerimizi bilim merkezimizi görmeye, buradaki kurslardan ve bilgilerden faydalanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

 Öte yandan Başkan Baydilli, kısa bir süre önce Samsun’daki Teknofest fuarında açtıkları standa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, bilim merkezinde yetişen gençlerle, bilimi tanıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Karaköprü Belediyesi Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, Doğukent Mahallesinde bulunan yaşam park içerisinde yer alıyor.

urfa çağdaş karaköprü battani uzay havacılık bilim merkezi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı