Advert

Gülüm: ‘Beyaz Reform’ Şanlıurfa’da Hayata Geçiriyoruz.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Beyaz Reform’ programı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm kordonesinde Hizmet Başkanları ve Hastane Başhekimleri programa katılarak fikir alışverişinde bulundu.

Gülüm: ‘Beyaz Reform’ Şanlıurfa’da Hayata Geçiriyoruz.
Gülüm: ‘Beyaz Reform’ Şanlıurfa’da Hayata Geçiriyoruz. Admin
Advert

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 81 il Sağlık Müdürü ile Ankara'da gerçekleştirdiği ‘Beyaz Reform ’toplantısının detaylarını Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm Müdürlük Konferans Salonu’nda Hizmet Başkanları ve Hastane Başhekimleri ile paylaştı. Toplantıda konuşan Gülüm şunları söyledi. “Sağlık Bakanlığımız tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan ’Beyaz Reform’ kapsamında hastanelerimizin yeni çalışma düzenleri nasıl olacak, Beyaz Reform ne ifade ediyor, gibi konuları bu toplantımızda ele alarak hastanelerimizde Beyaz Reform ’un gereklerini hızla uygulamaya geçirecek planlamaları yapacağız.

Beyaz Reform ’un 3 ana başlık altında altını çizerek, bunlardan ilkinin hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlar olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Gülüm, “Öncelikle tüm sağlık çalışanlarımız için çıkarılan ve uygulamaya konulan ‘Sağlıkta Şiddet’ yasası. Bu yasa ile birlikte sağlık çalışanlarına karşı görev başında işlenen suçlar katalog suç kapsamında değerlendirilmeye başlandı. Bu son derece önemli bir adım olarak tarihe geçti. Sonrasında ise ‘Malpraktis’ kanunu çıkartılarak geleceği adeta garanti altına alan önemli bir kazanım daha hekim ve sağlık çalışanları için uygulanmaya başlandı. Son olarak ise sağlık çalışanı ve hekimlerimizin mali ve özlük haklarında önemli kazanımlar sağlayan değişiklikler yapıldı. Tüm bunlar çalışan memnuniyetini artıran kazanımlar olarak yerini aldı. Şimdi de hastalarımızın memnuniyetini artıracak önlemlerle, vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına yönelik tedbirler ile birlikte Beyaz Reform sürdürülecektir. “Vatandaşlarımızın sağlık tesislerimize erişimini kolaylaştırmak ve hiçbir şekilde hasta mağduriyetine izin vermeden hızlı bir şekilde sorununa çare üretmek şu andaki en önemli önceliğimizdir. Bu noktada Sağlık Bakanlığımız tarafından istenilen kriterleri hastanelerimizde hızla hayata geçirerek sıkıntı çekilen ve özellikle sıra almada zorluk duyulan tüm branşlarda poliklinik sayıları hızla artırılacaktır.

Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm; Başhekimlere vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi noktasında siz hastane idarecilerimize önemli görevler düşüyor. En başta Başhekim olarak sizler tüm hastane yöneticilerimiz ile birlikte interaktif bir şekilde görev yaparak hastanenizin tüm sorunlarına hâkim olmalısınız. Yaptığımız işin sorumluluğunu bilerek hep birlikte vatandaş memnuniyetini en üst noktaya taşıyabilmeliyiz. Özellikle hastane hizmetlerimizde, acil, poliklinik, yataklı tedavi hizmetleri gibi alanlarda pandemi öncesi verilerimize hızla ulaşma adına çalışmalar yapmalı ve planlamalarımızı uygulamaya koymalıyız” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlıık müdürlüğü beyaz reform sağlık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı