Advert

Kılıçdaroğlu'nun ÖTV indirimi popülist bir söylem

Kılıçdaroğlu’nun ÖTV indirimini gündeme taşıması ve yeni ÖTV tebliği, otomotiv piyasasında tartışma ve belirsizlik yaratırken siyasilerden konuyla ilgili açıklamalar peş peşe geliyor.

Kılıçdaroğlu'nun ÖTV indirimi popülist bir söylem
Kılıçdaroğlu'nun ÖTV indirimi popülist bir söylem Admin
Advert

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz, bu söylemin popülist bir söylem olduğunu ve gerçekçi yanının olmadığını söyledi. Deniz, ÖTV indirimi beklentisine giren bazı tüketiciler alımını ötelediğini iler ki tarihler de şuan alacağı aracın belki de daha çok artabileceğinin altını çizdi.Sıfır araçta chip krizinin dünya genelinde hala sorun olduğu.tedarik edilemediğinin de altını çizdiği açıklamasına devam etti.

Aydınlık Demokrasi Partisi olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve esnafın da sorunlarına çare için yola çıktıklarını söyleyen Erkan Deniz, Kamuoyunda otomobile ÖTV indirimi konusunda beklentinin çok yükselmesi, bütçe imkanları dahilinde bir düzenleme yapılmasının gerekliliğini ortaya koyacağını belirti.

 Deniz " Enflasyonist baskı ve artan kur paralelinde Türkiye’de otomobile erişim giderek zorlaşıyor. Üst üste gelen zamlar nedeniyle yüzde 80 ÖTV dilimi altında kalan model sayısı da 10’un altına düştü. En ucuz otomobilin fiyatı 400 bin TL’ye yaklaştı. Yüzde 45 ve yüzde 50 ÖTV diliminde hiçbir model kalmaması, geçen yıl uygulamaya konulan yüzde 60 ve yüzde 70 ÖTV diliminde ise sınırlı sayıda araç kalması, tüketici tarafında ÖTV’de yeni bir matrah düzenlemesi beklentisi oluşturmuştu. Yakın zamanda olası bir ÖTV indirimi beklenmiyor. Siyasilerin de böylesi olmayacak popülist açıklamalar ile hem esnafı hemde vatandaşı zor durumda bırakmaması gerekiyor"dedi.

Resmi Gazetede yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (2) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği değişikliğiyle, daha önce kanunda yapılan düzenleme tebliğe de taşındı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Kararıyla GTİP 87.03 pozisyonundaki insan taşıma için yapılmış taşıtların ÖTV’si 3 kata kadar artırılabilecek. Önceki düzenleme 2 katıydı. Bu değişiklik daha önce kanunda yapılmıştı. Böylece Tebliğ de kanun değişikliğine uygun olarak düzeltilmiş oldu.

urfa çağdaş aydınlık dmokrasi parti kılıçdaroğlu gündem tartışma
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı