Advert

Ekmek İsrafını Önleyen Uygulama Takdir Topluyor

Haliliye Belediyesi tarafından “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganıyla başlatılan Bayat Ekmek Toplama projesiyle günlük toplanan ekmekler, hayvan barınaklarına teslim ediliyor.

Ekmek İsrafını Önleyen Uygulama Takdir Topluyor
Ekmek İsrafını Önleyen Uygulama Takdir Topluyor Admin
Advert

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, sosyal sorumluluk bilinci ve ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek amacıyla “Ekmek Nimettir Yeri Çöp Değildir” sloganıyla Bayat Ekmek Toplama projesini hayata geçirdi.

Uygulanan proje kapsamında 32 merkez mahallede belirlenen noktalara Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirildi. Vatandaşların bayat ekmeklerini attıkları ve 600’ü bulan bayat ekmek toplama kutularına bırakılan ekmekler, günlük olarak ekipler tarafından toplanıyor. Bayat ekmek toplama aracına yüklenen ekmekler, hayvanlara verilmek üzere barınaklara teslim ediliyor. Haliliye’de hayata geçirilen bu proje ile günlük 500 kilogram, aylık 15 ton ekmek hayvan barınaklarına teslim edilirken, ekmek israfının da önüne geçiliyor.

Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların takdirini toplayan ve ekmek israfını önleyen uygulamanın yaygınlaşması için gelen talepler doğrultusunda Bayat Ekmek Toplama Kutularını ilçenin birçok noktasına yerleştirmeye devam ediyor.

urfa çağdaş haliliye bayat ekmek ekmek kutusu ekmek toplama vatandaş ekmek ısrafı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı