Advert

Toplanan Taşlar Kadınların Elinde Hayat Buluyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kente kazandırdığı ve kadınların hizmetine sunduğu Karaköprü Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezinde eğitim gören kadın kursiyerler taşlara adeta yeniden hayat veriyor.

Toplanan Taşlar Kadınların Elinde Hayat Buluyor
Toplanan Taşlar Kadınların Elinde Hayat Buluyor Admin
Advert

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Fırat Nehri kenarından toplanan farklı boy ve ebatlardaki taşlar kadınların maharetli ellerinde seramik hamuru ile de birleşerek süs eşyası haline dönüşüyor.

Şanlıurfa’nın yöresel kültürünü ve turizmini yansıtan eserleri de taşlarla yapan kadınlar, bir yandan el becerilerini geliştirirken diğer yandan ev ekonomilerine de destek sağlıyor.

Fırat Nehri kıyısından toplanan taşlar boyutlarına göre düzenlenerek rengârenk boyalarla süslenen taşlar, duvar panoları, anahtarlıklar, mumluklar, süs eşyası, yöresel bebekler, Göbeklitepe figürlerine dönüştürülerek adeta yeniden hayat buluyor.

Karaköprü Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezinde usta öğretici olarak görev yapan Vahide Leventoğlu, “Merkezimizde Taş bebek ve taş boyama etkinliği yapmaktayız. Taşlarımızı Bozova ilçesinden Fırat Nehri kenarından topluyoruz. Bir nevi geri dönüşümü de destekliyoruz. Taş boyayarak da ürünler çıkarıyoruz ayrıca giydirmelerde yapıyoruz. Bize bu imkânları sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Taş bebek ve taş boyama Workshop etkinliğine katılan kursiyerler ise kurslara katılarak hem sosyalleştiklerini hem de keyifli zaman geçirdiklerini belirterek desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

urfa çağdaş bozova karaköprü fırat nehri toplanan taş kadınlar kadın destek
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı