Advert

Şanlıurfa’da 180 Aile Mutlu Bir Eve Kavuşacak

Şanlıurfa merkez Eyyübiye Belediyesi’nin Mayıs ayında uygulamaya başladığı “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar” adlı proje kapsamında, bakım onarımı yapılacak 180 ev tespit edildi. Yapılacak ihalenin ardından 180 aile, yenilenmiş evlerinde huzurlu bir hayata kavuşacak.

Şanlıurfa’da 180 Aile Mutlu Bir Eve Kavuşacak
Şanlıurfa’da 180 Aile Mutlu Bir Eve Kavuşacak Admin
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle, Uluslararası Yardım Kuruluşu IOM ile işbirliği yapılarak başlatılan “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi” kapsamında yüzlerce haneyi ziyaret eden ekipler, 180 hanenin tadilatına karar verdi.

Daha önce Eyyübiye Belediyesi’nde kayıtları bulunan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yaşadıkları evleri ziyaret eden üç inşaat mühendisi, bir mimar ve belediye personelinden oluşan ekip, günler süren çalışmalar sonucu proje kapsamında 180 evin ciddi manada desteğe ihtiyacı olduğunu belirledi.

Evleri tek tek ziyaret ederek yapılacak çalışmaları tespit eden ekip, hazırlanacak iş planı ışığında ihale dosyası hazırlayacak. Temmuz ayı içerisinde yapılacak ihalenin ardından evlerin onarım ve tadilatlarına başlanacak. Proje kapsamında, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da üç evin onarım bedelini kendisi karşılayacak.

Proje kapsamında tadilatı yapılacak evler, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere, dul ve yetimlerin yaşadığı, düzenli geliri olmayan ailelerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı hanelerden belirlendi.

urfa çağdaş eyyübiye aile mutlu ev huzurlu hayat bakım onarım yardım
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı