Advert
Advert

Mide Tüp Haline Getirilip Yemek Borusuna Bağlandı

Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi cerrahi onkoloji uzmanı Op. Dr. Halil TÜRKAN tarafından, yemek borusu ve midenin bir kısmı alınan hastanın kalan midesi tüp haline getirilip yemek borusuna bağlandı.

Mide Tüp Haline Getirilip Yemek Borusuna Bağlandı
Mide Tüp Haline Getirilip Yemek Borusuna Bağlandı Admin
Advert

Yapılan başarılı operasyon ile açıklama yapan Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Halil TÜRKAN, Hastamız 49 yaşında Myastenia graves (kas hastalığı ) nedeniyle takipli olan hastamız son 2(iki) yıldır gittikçe artan yutma güçlüğü ve katı gıdaları yutarken oluşan takılma hissi nedeniyle, cerrahi onkoloji polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkik ve görüntülemeler sonucunda yemek borusu kaynaklı tümörün olduğunu tespit ettik ve ameliyat kararı aldık. Ameliyatında yemek borusu ve midenin bir kısmını tümörlü kısımla birlikte çıkararak kalan mide kısmını tüp haline getirip yemek borusuna bağladık. Ameliyat sonrasındaki süreci gayet iyi ve sorunsuz geçiren hastamızın 7. günde sıvı gıdalarla beslenmesine başlandı. Şimdi katı gıdalarla da beslenebilen hastamızın ameliyat öncesi oluşan takılma hissinin tamamen kaybolduğunu ve rahat şekilde beslendiğini gördük.

                 Bu hasta nezdinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde yemek borusundan kaynaklı kanser ameliyatlarının başarıyla yapılabildiği gibi mide, kalın bağırsak, pankreas, karaciğer yumurtalık ve rahim kanseri ameliyatları da başarıyla yapılmaktadır.  Onkoloji hastalarının hastanemiz bünyesinde hizmet veren girişimsel radyoloji, gastroenteroloji, cerrahi onkoloji, patoloji, tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisi hocalarımız tarafından oluşturduğumuz onkoloji ekibi tarafından tanı ve tedavileri başarıyla yapılmaktadır.

urfa çağdaş şanlıurfa hastane mide tüp onkoloji
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı