Advert
Advert

Hayvancılık mağaralardan ne zaman kurtulacak?

BESİ OSB'nin devreye girmesiyle mağara yetiştiriciliğinin sona ereceği tahmin ediliyordu. Girdilerin çok yüksek olmasının da etkisiyle yatırım hedefleri yakalanamadı.. Kent merkezinde halen ahır olarak kullanılan mağaralar birçok hastalık riskini beraberinde getiriyor.

Hayvancılık mağaralardan ne zaman kurtulacak?
Hayvancılık mağaralardan ne zaman kurtulacak? Admin
Advert

Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı mahallesinde bulunan ve asırlık mağaralar olarak bilinen çok sayıda mağarada beslenen büyük ve küçükbaş hayvanlar nedeniyle oluşan bulaşıcı hastalıklar mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Ahırlardan kötü kokular yayıldığını belirten Topdağı sakinleri, defalarca yetkili mercilere bu ahırların bölgeden kaldırılması için müracaatta bulunduklarını fakat maalesef olumlu cevaplar alamadıklarını söylediler.

ŞARK ÇIBANI RİSKİ DEVAM EDİYOR

Şark çıbanına neden olan Tatarcık ürediğine dikkat çeken vatandaşlar, yetkililere şöyle sesleniyor:

"Bizler evlerimizde rahat bir şekilde ne hareket edebiliyoruz nede uyuya biliyoruz. Konuyu yetkili mercilere yıllardır taşımamıza rağmen ne yazık ki şu ana kadar bir adım atılmadı. Oysa ki yasada besicilerin şehirlere uzaklık mesafeleri olması gerektiği konusunda maddeler var. Fakat ne yazık ki uygulanmıyor.

KIZILKOYUN MODELİ UYGULANMALI

Kızılkoyun'da yapılan çalışmaların bir benzeri de bu bölgede yapılabilinir. Zaten bu bölgede de çok sayıda mağara var ve hepsi ahır olarak kullanılıyor. Oysaki şu anda turizme kazandırılan Kızılkoyun nekropolü gibi bir proje ile hem mağaralar kurtarılmış olur, hem sağlığımız tehlikede olmaz, hem de daha temiz bir mahallemiz olur"

BESİ OSB HEDEFLERİ TUTMADI

532 tane çiftlik ve 11 sanayi parselini, sosyal alanları kapsayan Besi OSB için yaklaşık önce hedef belirlendiğinde mağara besiciliğinin ortadan kaldırılarak hayvancılığın geliştirilmesi hedefleniyordu. Altyapı projesi yıllar aldı, Buraya yatırımcı ilgisi beklentilerin çok altında kaldı. Bölgede halen yol çalışmaları devam ediyor.(UrfabirHA)

urfa çağdaş şanlıurfa mağara hayvancılık yetiştirici besi osb
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı