Advert

Bozova Pompaj Sulaması Şebekelerinde sona Geliniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bozova Pompaj Sulaması Şebekelerinde sona Geliniyor
Bozova Pompaj Sulaması Şebekelerinde sona Geliniyor Admin
Advert

Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA,’ Yaptığı yazılı açıklamada; ‘Şanlıurfa il sınırları içerisinde yer alan BP2-1 ve BP2-2 ana kanallarına 23.04.2022 tarihinde test suyu verilmeye başlanılmıştır. Toplam 74 kilometre uzunluğundakiana kanallardan beslenecek olan Bozova, Hilvan ve Karaköprü ilçelerimizde bulunan yaklaşık 110 bin dekar tarım arazisinin335 kilometre uzunluğundaki basınçlı borulu sulama şebekesi tamamlanmıştır.

Test suyunun ardından pompa istasyonları, ana kanallar ve şebekelerin randımanlı olarak işletilebilmesi için gerekli çalışmaların hızla yapılarak 2022 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.

Tarihin sıfır noktası olan Şanlıurfa bereketli topraklarıyla ülkemiz tarımı için her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Bu projeyle birlikte Hilvan, Bozova ve Karaköprü İlçelerine bağlı münbit arazileri suya kavuşmuş olacaktır.’dedi.

urfa çağdaş bozova tarım modern sulama tarım arazisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı