Advert

İzmir Torbalı'da Dayıbaşları Derneği kuruldu

İzmir Şanlıurfa Federasyonu çatısı altında kurulan Dayıbaşılar Derneği’nin başkanı ise Ahmet Tüysüz seçildi.

İzmir Torbalı'da Dayıbaşları Derneği kuruldu
İzmir Torbalı'da Dayıbaşları Derneği kuruldu Admin
Advert

Doğu ve Güneydoğu illerinde Torbalı’ya her yıl binlerce tarım işçisi gelirken hiçbir temsilcisi olmayan dayıbaşıları mağduriyetlerini giderebilecek ve seslerini duyurabilecekleri bir dernek kurdu. İşveren ve işçi arasında oluşacak sorunları giderme ve ağırlıklı olarak işçilerin sosyal donatıları vb. durumlar icin dernek yönetiminin de dayıbaşlarından oluşacağı kararlaştırılıp kuruluşu tamamlandı. Dernek yönetimi ise milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından tarım işçilerinin sahada zor durumlarda çalıştıklarını göz önüne alarak destek olmalarını beklediklerini ifade etti.

Yönetim ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le yaptıkları görüşmeler sonucunda işçilerin barınma alanlarına elektrik, su, banyo, mutfak, çocuklar icin alanlar gibi aktivite ve ihtiyaçlar için desteklerini aldıklarını söyledi.

Dayıbaşları Derneği’nin ilk toplantısı, İzmir Şanlıurfa Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı başkanlığında gerçekleştirilerek görev dağılımı yapıldı. Başkan Ahmet Tüysüz,  Başkan Yardımcıları Fevzi Kırmızıtepe, Songül Akyıl, Genel Sekreter Kerim Koyuncu ve Sayman Atilla Öcel seçildi.  Derneğin yönetim kuruluna ise Mehmet Yıldırım ve Osman Kömürcü seçildi. İlk toplantısını gerçekleştiren dernek toplantısına İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı’nın yanısıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

urfa çağdaş şanlıurfalılar izmir torbalı dayıbaşı derneği
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı