Advert

Emine Erdoğan hamarat eller çarşısını inceledi

Sosyal Belediyeciliği geliştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik yaptığı bölgenin ilk sosyal tesisi olma özeliğini taşıyan "Hamarat Eller Çarşısı"nın konuğu bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan oldu.

Emine Erdoğan hamarat eller çarşısını inceledi
Emine Erdoğan hamarat eller çarşısını inceledi Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi'nin eşlik ettiği Emine Erdoğan'a çarşıda el işi, yöresel mutfak ve gıda ürünleriyle ilgili bilgi verildi.

Yöresel mutfağı inceleyen Erdoğan, yemeklerin yapımı hakkında bilgi aldı. Daha sonra gıda ürünleri ve el işlerinin olduğu bölüme geçen Erdoğan, detaylı bilgi aldı.

Kadınlara yönelik olarak açılan çarşının kadınlara sağlayacağı ekonomik katkının aile bütçesine ek gelir sağlayacak olmasından dolayı önemli olduğunu belirten Emin Erdoğan, Şanlıurfa Belediyesine teşekkür etti. Erdoğan, çarşının faaliyetlerini beğendiğini belirterek, kadınlara başarılar diledi.

Şanlıurfa'da yapılan "Hamarat Eller Çarşısı"nın bölgede ilk sosyal tesisi olma özeliğini taşıdığına dikkat çeken Sema Çiftçi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan hanımefendi ve misafirlerimiz çarşıyı beğendi" dedi.

Erdoğan, çarşıda el işi imalatını inceledi. Daha sonra yöresel mutfakta yapılan yemeklerin tek tek tadına baktı.

HAMARAT ELLER ÇARŞISI

Sanat Galerisi, El Sanatları Ürünleri, Yöresel Ürünler, Mutfak, Kafeterya ve Çocuk Oyun Merkezi olmak üzere 6 sosyal bölümden oluşan yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek tarzda hazırlanan "Hamarat Eller Çarşısı"nın birinci bölümünde Filmografi, Tezhip Ebru ve Resim gibi el emeği ürünlerin birleştiği sanat galerisi yer alırken, ikinci bölümde Büyükşehir Belediyesine bağlı 8 kadın destek merkezi bünyesindeki kursiyerlere ait el sanatları ürünleri, üçüncü bölümde ise biber salçası, domates salçası, pekmez, nar ekşisi kesme, çekecek, bastık ve kışlık kurutmalığa kadar her türlü yöresel gıdalar yer alıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa hamarat eller çarşısı emine erdoğan sema çiftçi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı