Advert
Advert

İzmir Şanlıurfa federasyonu tarım işçilerinin yanında

İzmir Şanlıurfa federasyonu bünyesindeki Torbalı Siverekliler Derneği çoğunluğu Şanlıurfalı mevsimlik işçilerden oluşan tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için Torbalı Siverekliler derneği başkanı Sayın Bahri Ağırtaş, Sayın İsmet Barlas ve yönetim kurulu öncülüğünde yaklaşık bir yıldır çalışmalar yürütmekteydi.

İzmir Şanlıurfa federasyonu tarım işçilerinin yanında
İzmir Şanlıurfa federasyonu tarım işçilerinin yanında Admin
Advert

Yaşanan gelişmeler üzerine Torbalı Ziraat Odası'nda ve Kaymakamlık öncülüğünde işveren ve işçi temsilcileri ile bir araya gelerek yapılan toplantıda 2022 yılında uygulanacak yevmiye tarifesi belirlendi.

1 Mart 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde kadın işçi yevmiyesi 165 TL, erkek işçi yevmiyesi 200 TL olarak netleştirildi. İşçi servislerine ise 50 TL mazot farkı ödenmesi kararlaştırıldı. Diğer bir karar ise Suriyelilerin dayı başı olmasının engellenmesiydi.

Sonuç olarak netleştirilmiş bazı konular üzerinden mütabık kalındı. Bu durumda hem işveren hem de işçi temsilcileri 1 Mart 2022 tarihinden itibaren belirlenen kararları uygulama konusunda mütabık kaldı.

İzmir Şanlıurfa federasyonu başkanı Sayın Ferit Mızraklı bu çalışmalara ek olarak ilerleyen dönemlerde tarım işçileri icin sosyal etkinlikler,uygun  dinlenme alanları,kişisel bakım alanları,sağlık,eğitim gibi alanlarda iyileştirmelerin yapılması için çalışmalar yapılarak tarım işçilerinin yaşadığı aksaklıkların giderilmesinin sağlanması için her zaman sahada olacaklarını belirttiler.

urfa çağdaş şanlıurfa izmir torbalı dernek tarım işçileri yevmiye
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı