Advert
Advert

Viranşehir’de minareden aşı çağrısı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekipleri Vatandaşlarımızın aşıya ulaşılabilirliğini arttırmak amacıyla Viranşehir ve bağlı Mahallelerinde Halkımızı hem bilgilendiriyor hem Aşılarını yapıyorlar. Vatandaşlar Aşı noktalarına minareden Türkçe ve Kürtçe anonslar yapılarak ve Muhtarın Ahaliye önceden haber vermesi ile çağrılıyor

Viranşehir’de minareden aşı çağrısı
Viranşehir’de minareden aşı çağrısı Admin
Advert

İl Sağlık Müdürü, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler Viranşehir’in Ekindöver, Yukarı Sarpın, Elgün, Eyüp Nebi, Anıt, Germen mahallelerine giden ekipler, aşı konusunda halkı bilgilendirerek, ön yargıları olan vatandaşların Aşı olmaları gerekliliği anlatıldı.

Vatandaşları aşı olmaya ikna etme çalışmaları kapsamında, il Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM Viranşehir’in Ekindöver (cendere) köyüne gitti.

Müdür Gülüm, yaptığı açıklamada;

“Bilindiği üzere bütün Türkiye’de yoğun bir şekilde aşılama seferberliği ve çalışmaları var. Bu kapsamda Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, Hizmet Başkanları, İlçe sağlık Müdürü ve idareciler ile birlikte Viranşehir’in aşı oranları düşük köylerindeyiz. Bizde Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Uğur KUTLUAY ve Aşılama Ekiplerimiz ile birlikte Ekin döver (cendere) köyündeyiz. Viranşehir’in bu Mahallesinde aşı oranı %50 civarında, Muhtarımızla Mahalleye gelmeden görüşüp ve burada aşı eksiği olan, aşısını yapmamış olan, vatandaşlarımızın geleciğimizden haberdar edilmelerini istedik. Aşıları olmayan ve Aşı eksiği olan vatandaşlarımız aşılarını olmaya başladılar, Camiden anons edilerek köye geldiğimizin bilgisi Ahaliye duyuruluyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu Mahalleye Dördüncü gelişimiz buranın aşıları tamamlanana kadar gelmeye devam edeceğiz, yani Dört defa daha gelmemiz gerekirse geleceğiz Halkımızın Aşılarının tamamlamasını istiyoruz. Bu amaçla buralardayız ”dedi.

Ekindöver Mahalle Muhtarı Eser YETGİN; "Aşı ekibi sağlımız için ev ev dolaşıyor. Vatandaşları aşılıyorlar. Dördüncü defa mahallemize geliyorlar. Sağlık Çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Gülüm; Aşılama süreci ve pandemide gösterdikleri özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti.              

urfa çağdaş korona virüs aşı viranşehir cami nons
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı