Advert

Öğrencilere YKS sonrası tercih destek hizmeti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi alanında uzman rehberler eşliğinde üniversite tercihi yapacak gençlere rehberlik hizmeti sağlayarak ‘öğrenci odaklı’ uygulamalarla gençlerin yanında olmaya devam ediyor.

Öğrencilere YKS sonrası tercih destek hizmeti
Öğrencilere YKS sonrası tercih destek hizmeti Admin
Advert

Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile Abdülkadir Karahan Kütüphanesinde açılan YKS Tercih Destek Merkezinde, üniversiteye gidecek öğrencilere yönelik puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için ücretsiz tercih destek hizmeti sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan ve Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik ile birlikte öğrencilere yönelik kurulan YKS Tercih Destek Merkezini ziyaret ederek rehber öğretmenlere, öğrencilere üniversite tercihleri noktasında destek oldukları için teşekkür edip kolaylıklar dilediler.

BAŞKANVEKİLİ AHMET KAYTAN:”BARAJI AŞAĞI ÇEKMEK ÖĞRENCİLERİN YÜREĞİNE SU SERPTİ

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan öğrenci ve velilerin pandemiden dolayı zor bir dönem geçirdiklerini, sınav sonuçlarının bu durumun bir göstergesi olduğunu ancak hükümetimizin aldığı barajı aşağıya çekme kararının öğrencilerin yüreğine su serptiğini aktardı. Şanlıurfa’nın misafirperver bir şehir olduğunu da sözlerine ekleyen Başkanvekili Ahmet Kaytan peygamberler şehri Şanlıurfa’da bulunan Harran üniversitesini seçmeleri konusunda öğrencilere çağrıda bulundu.

REKTÖR ÇELİK:” HARRAN ÜNİVERSİTESİNİ GÖRMEDEN TERCİH YAPMAYIN”

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik ise konuşmasında Harran Üniversitesinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, kadim bir bilgi ve birikime sahip olduğunun altını çizdi. Üniversite’nin bütün imkânlarının öğrencilerin hizmetinde olduğunu ifade eden Rektör Çelik, üniversite ile ilgili bilgiler aktararak Harran Üniversitesini görmeden tercih yapmayın ifadelerine yer verdi.

YKS Tercih Destek Merkezine gelerek tercih süreciyle ilgili bilgiler alan bir öğrenci ise buraya gelmeden önce aklının çok karışık olduğunu, tercih destek merkezine geldikten sonra aklındaki soru işaretlerinin kalktığını söyleyerek sunulan bu hizmetin çok faydalı olduğunu ifade etti.

urfa çağdaş şanlıurfaiharran üniversitesi yks sınav sınav hizmet gençler rehber
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı