Advert

Başkan Özyavuz’dan “Şanlı Unvanı” Mesajı

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa'ya “Şanlı” unvanı verilişinin 37. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Özyavuz mesajında, tıpkı Kurtuluş Mücadelesi'nde olduğu gibi tarihin her döneminde aziz vatanımızın bütünlüğünü korumak için canlarını feda etmekten çekinmemiş tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirtti.

Başkan Özyavuz’dan “Şanlı Unvanı” Mesajı
Başkan Özyavuz’dan “Şanlı Unvanı” Mesajı Admin
Advert

Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı gösterdiği kahramanlıklar nedeniyle Şanlı kentimiz Urfa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Haziran 1984 yılında “Şanlı” unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, alınan bu karar 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak “3020 sayılı Kanun” ile yürürlüğe girmiş ve Urfa ilinin adı “Şanlıurfa” olarak değiştirilmişti.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz da kadim şehrimize "Şanlı" unvanı verilişinin 37. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özyavuz mesajında; “11 Nisan 1920 tarihinde tüm imkânsızlıkların yanında inanç ve cesaretle işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği eşsiz kahramanlıklar sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilk önce 1984 yılında 'Şanlı' unvanı, sonrasında 2016 yılında ise 'İstiklal Madalyası' ile onurlandırılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kadim şehrimiz Urfa halkının yaşadığı bu gurur şüphesiz ki tarih boyunca bir taç olarak şan ve şerefle taşınacaktır. 1984 yılında şehrimize verilen Şanlı unvanının bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, aziz vatanımız için canlarını gözlerini kırpmadan feda etmiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, kıymetli hemşerilerime de hayırlı ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Urfa çağdaş harran başkan özyavuz şanlıiunvan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı