Advert
Advert

Sahte Altın yapımında 5 tutuklama

Geçtiğimiz günlerde Suruç, Akçakale ve Bozova ilçelerinde sahte cumhuriyet altını yapan şahışlara düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme sevk edilen 14 kişiden 5’i tutuklandı, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sahte Altın yapımında 5 tutuklama
Sahte Altın yapımında 5 tutuklama Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Sahte Cumhuriyet altını suçuyla mücadeleye yönelik yürütülmekte olan çalışmalarda, 15.06.2021 günü ilimiz merkezi, Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 14 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin ülkemizde basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yapılması gereken Cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde kendi üretmiş oldukları kalıplar vasıtasıyla sahte olarak ürettikleri altınları piyasaya sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur duruma düşürdükleri tespit edilmiştir.

Şüphelilere ait 20 adres ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda altın basımında kullandığı değerlendirilen kalıp, piyasa değeri yaklaşık 1.750.000 TL(bir milyon yedi yüz elli bin) değerinde sahte cumhuriyet altını ile 1 adet ruhsatsız tabancaya el konulmuştur.

18.06.2021 günü işlemleri tamamlanarak adli Adli Mercilere sevk edilen şüphelilerden 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış olup, 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.”

urfa çağdaş şanlıurfa suruç akçakale bozova sahte altın cumhuriyet altını şüpheli gözaltı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı