Advert
Advert

Sahte Cumhuriyet altını yakalandı

Şanlıurfa’nın Akaçkale İlçesinde piyasa değeri yaklaşık 1.750.000 TL(bir milyon yedi yüz elli bin) değerinde sahte cumhuriyet altını ile 1 adet ruhsatsız tabanca yakalandı.

Sahte Cumhuriyet altını yakalandı
Sahte Cumhuriyet altını yakalandı Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Sahte Cumhuriyet altını yapımı suçuyla mücadeleye yönelik yürütülmekte olan çalışmalarda;

15.06.2021 günü ilimiz merkezi, Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 14 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin ülkemizde basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yapılması gereken Cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde kendi üretmiş oldukları kalıplar vasıtasıyla sahte olarak ürettikleri altınları piyasaya sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur duruma düşürdükleri tespit edilmiştir.

Şüphelilere ait 20 adres ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda altın basımında kullanıldığı değerlendirilen kalıp, piyasa değeri yaklaşık 1.750.000 TL(bir milyon yedi yüz elli bin) değerinde sahte cumhuriyet altını ile 1 adet ruhsatsız tabancaya el konulmuştur. Şüpheliler ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”

urfa çağdaş şanlıurfa akçakale sahte altın imalat
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı