Advert
Advert

Hastane Öncesi Acil Sağlık İleri Yaşam Desteği Eğitimi

Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı hastane öncesinde görev yapan Doktor, Sağlık Memuru (ATT), Sağlık Teknikerlerine yönelik ‘Hastane Öncesi Acil Sağlık İleri Yaşam Desteği Eğitimi’ düzenliyor. Düzenlenen eğitimler sonucunda yapılan tatbikatlar ise gerçeğini aratmıyor.

Hastane Öncesi Acil Sağlık İleri Yaşam Desteği Eğitimi
Hastane Öncesi Acil Sağlık İleri Yaşam Desteği Eğitimi Admin
Advert

Şanlıurfa Acil sağlık hizmetleri başkanlığı gerçekleştirilen eğitime 112 Acil Sağlık, UMKE ve mobil uygulamasındaki başarılı çalışmaları nedeniyle, Şanlıurfa İl ve ilçelerinde görev yapan personeller katıldı.

Katılımcılar, alanında uzman gözetiminde, ev ortamında veya ambulansta doğum, doğum sonrası yenidoğan  stabilizasyonu, ileri seviyede kardiyak yaşam desteği konularından oluşan eğitimleri yüksek gerçeklikli simülatörlerle tıbbi müdahale eğitimi alma imkânı buldular.

Gerçeği aratmayacak şekilde senaryolar belirlenerek cansız mankenler üzerinde gerçekleştirilen eğitimin sonunda ise tatbikat yapılıyor. Eğitime tabi tutulan sağlık personelleri tatbikatta görev alan eğitmenler üzerinde gerçeği aratmayacak bir şekilde müdahalesini gerçekleştiriyor. Eğitmenler  ise sağlık personellerinin günlük hayatta karşılaştığı zorlukları da tatbikat içerisinde sergilemeyi ihmal etmiyor. Düzenlenen tatbikatta hasta yakınlarının sağlık personelinin görevini yaptığı sırada çıkardığı zorlukta gözden kaçmıyor.

"Çok yüksek düzeyde simülatörlerimiz var ve bunlar gerçek hasta gibi tepkiler veriyor"

Eğitimlerin düzenlendiği Şanlıurfa Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Başkanı Dr.Yılmaz GERGER “hastane öncesi acil sağlık hizmetleri eğitimini merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim kapsamında Onlara saha da karşılaşabilecekleri tüm senaryoları bire bir uygulatmaya çalışıyoruz. Çok yüksek düzeyde simülatörlerimiz var ve bunlar gerçek hasta gibi tepkiler veriyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız hastaneye gelmeden önce karşılaşacağı vakaların senaryolarıyla eğitimlerini almış oluyorlar” şeklinde konuştu.

"Hasta yakınlarının olumsuz tavırları canımızı acıtıyor"

Görevlerini yaptığı sırada hasta yakınlarının telaşı nedeniyle Başkan GERGER “Biz karda, yağmurda, çamurda, depremde, göçükte her türlü şartta çalışabiliyoruz. Biz bu kadar zorluk içerisinde hasta yakınlarından yardım beklerken bunu biraz daha tetikliyor olmaları veya bizi zor durumda bırakmaları bizim canımızı çok acıtıyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim esnasında hastanın eşi rolünde olan ve bir an bile sağlıkçılara müdahale etmekten vazgeçmeyerek her türlü zorluğun üstesinden geldiğini dile getirdi. Başkan GERGER “Gerçeğe yakın kriz yönetiminden hasta müdahalelerine kadar arkadaşların gerçekleştirmesi gereken bütün müdahaleleri yüksek gerçekli simülatörlerimizle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu tip sahnelerle çok fazla karşı karşıya kalıyoruz. Bölgesel farklılıklarımız var. Biz Doğu insanı olarak biraz daha heyecanlı ve olayın içerisinde yardımcı olmaya çalışan bir gurup olarak yer alıyoruz. Kriz yönetimi açısından buna yer vermemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın alanlarda neyle karşı karşıya kalacağını bilemiyoruz. Daha gerçeğe yakın ve biraz daha abartarak olayları sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Yılmaz GERGER Şanlıurfa İl ve İlçelerinde“ Görev yapan (112-UMKE) personeline mesleki hayatlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlendi dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa sağlık sağlık eğitim sağlık memuru hastane öncesi sağlık teknikeri
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı