Advert

Parklardaki spor aletleri Muhtarı sakatladı

Parklardaki spor aletlerinin bilinçsiz kullanımı insan sağlığını tehdit ediyor. Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, bilinçsiz olarak kullandığı spor aleti yüzünden parmağına dokuz dikiş atıldı.

Parklardaki spor aletleri Muhtarı sakatladı
Parklardaki spor aletleri Muhtarı sakatladı Admin
Advert

Gülistan Güler -Urfa Çağdaş/

Şanlıurfa’da Belediyeler tarafından park ve bahçelere yerleştirilen spor aletleri, bilinçsiz kullanım sonucunda sakatlanmalara neden oluyor. Açık havada 'ücretsiz spor' yapan vatandaşlar, kullanım sonrası sağlık merkezlerine başvuruyor. En son olarak Paşabağı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan’ın bilinçsiz olarak kullandığı spor aleti yüzünden parmağına dokuz dikiş atıldı. Muhtar Aslan, “Hata benimdi yapılmaması gereken bir hareket yaptım az kalsın parmağımdan oluyordum. Vatandaşlar bu spor aletlerini çok dikkatli kullanmaları gerekiyor, aksi takdirde kişilerin bilinçsizce spor yapmalarına bağlı çok ciddi spor sakatlıkları meydana geliyor. Genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde bu sakatlanmalar daha fazla görülüyor" dedi.

'PASLANMAZ MALZEMEDEN YAPILMIYOR'

Şanlıurfa’da spor aletleri kullanımı sonucunda adale, bel ve eklem zorlamaları şikayetiyle birçok hastanın hastanelere başvurduğunu belirten uzmanlar, "Kilo vermek, tansiyonunu veya diyabetini düşürmek isteyen kişiler, kondisyon aletlerinden yararlanmak istiyor. Menteşeli, makaralı aletler paslanmaz malzemeden yapılmadığı için kısa süre içinde paslanıyor. Beline rotasyon yaptırmak isteyen bir kişi, menteşenin dönmediğini fark etmesine rağmen hareketi tekrarlıyor ve sonucunda adale, bel ve eklem zorlamaları meydana geliyor. Yürüyüş sonrası deniz kenarındaki aletlerde çalışma yapmaya başlayanlar, zaten sıcak olan vücut ısısı nedeniyle denizden gelen rüzgarla birlikte tutuluyor" ifadelerini kullandı.

'TEMEL SORUN KENT DÜZENLEMESİNİN OLMAMASI'

Düzenli spor yapmayan bir kişinin birdenbire bu aletleri kullanarak vücudunu zorladığında sakatlıkların kaçınılmaz olduğunu dile getiren uzmanlar, "Vatandaşlar bu durumdan habersiz kondisyon aletlerini koymak istemeyen belediyelerin aleyhinde yazılar yazıyor. Halbuki belediye doğru bir şey yapıyor. Parklarda sadece germe yapmak için birtakım barlar bulunmalı. Temel sorun insanların spor yapacakları alan olmaması. Bunun için kent düzenlemesi yapılarak koşulların uygun hale getirmek gerekiyor" diye konuştu.

MUHTAR ASLAN HATA BENİMDİ

Paşabağı Muhtarı Mehmet Aslan ise Mahalledeki parklara spor aletleri koymasından dolayı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi; “Akşam saatlerinde parkta bulunan spor aletlerinin birinde spor yapmak istedi, dikkatsiz bir hareketim sonrası baş parmağım spor aletinin arasında sıkıştı hata benimdi, yapmamam bir hareketi yaptım başparmağım spor aletinin arasında kaldı kırnağım kırıldı, etlerim patladı. Hasteneye gittim parmağıma dokuz dikiş atıldı

urfa çağdaş şanlıurfa muhtar park sakatlanma spor aleti
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı