Advert
Advert

Başkan Mehmet Yavuzl’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz 3 Mayıs Dünya Basın ve Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Yavuzl’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı
Başkan Mehmet Yavuzl’un 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı Admin
Advert

Başkan Yavuz mesajında Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara doğru, tarafsız ve objektif haber, bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de kamu hizmetini yerine getiren basının, çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır. Bilmek, hepimizin hakkıdır. Bilme hakkı için basın özgürlüğü korunmalıdır. Yazmak ve konuşmak, basını ve bizi özgür kılar. Basın kuruluşlarımızın, özellikle yerel basınımız ve çalışanlarının zor şartlarda bile görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı biliyor ve bu gayretlerini takdirle karşılıyorum.

Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde basın özgürlüğünün büyük önemi vardır. Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Basın kuruluşları, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımasının yanı sıra farklı görüşlerin sesini duyurmasına da imkan sunmaktadır. Böylelikle toplumun düşünmeye ve araştırmaya sevk edilerek, doğru sonuçlara ulaşması sağlanmaktadır.

Bu düşüncelerle ilimizde faaliyet gösteren tüm basın mensuplarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

urfa çağdaş şanlıurfa şehit gazi basın özgürlük
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı