Advert

Eyyübiye belediyesinden Yakubiye mahallesine kentsel dönüşüm

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yakubiye Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, Yakubiye Mahallesinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Eyyübiye belediyesinden Yakubiye mahallesine kentsel dönüşüm
Eyyübiye belediyesinden Yakubiye mahallesine kentsel dönüşüm Admin
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yakubiye mahallesinde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yakubiye mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, alanda yapılması düşünülen çalışmaların taslağıyla ilgili mahalle muhtarı ve vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu. Önce mahalleye ziyaret gerçekleştiren Başkan Ekinci ve beraberindekileri, mahalle muhtarı Yakup Akbaş, esnaf ve vatandaşlar karşıladı. Burada bir süre vatandaşlarla görüşen Başkan Ekinci, daha sonra mahalle muhtarı başkanlığındaki heyeti makamda ağırladı. Yakubiye mahallesinde yaşayan vatandaşların hayat standartlarının daha da yükseltilmesi anlamında belediye olarak yapılması planlanan çalışmaları aktaran Başkan Ekinci’ye mahalle sakinleri teşekkür etti.

Yakubiye mahallesinde planladıkları çalışmaları vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunarak yapmayı düşündüklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” vatandaş ve esnafımızla birlikte istişare ederek yapmayı düşündüğümüz çalışmaları hayata geçirmeyi istiyoruz.” Dedi. Başkan Ekinci, ‘’Bugün Yakubiye Mahallesi sakinlerinden 15 arkadaşımız ile bir aradayız. Bizler insanlarımızın daha iyi mekânlarda yaşamasını istiyoruz, bunu arzuluyoruz. Yakubiye Mahallemizin sit alanı olması münasebetiyle orada yeni yapılaşmada olmuyor. Mevcut yerlerle ilgili de restorasyon da yapılamıyor, yenilemiyordu. Bununla ilgili neler yapılabiliriz insanlarımızla konuşuyoruz. Buradaki ortak aklın gerektirdiği iş; buranın kamulaştırılıp, temizlenmesi, buraya ilçemize, Balıklıgöl çevresinde olan bu yeri ilçemize ve ilimize kazandırmaktır. Bu anlamda bizler Yakubiye Mahalle sakinleriyle bir araya geldik. Yaptığımız taslak çalışmalarını kendilerine sunduk. Bu taslak ile ilgili çalışmalar hakkında kendilerinin görüşlerini aldık. Bizim buradaki amacımız karşılıklı bir anlayış içerisinde buradaki insanlarımızın da memnuniyeti alacak şekilde projeler yapmak ve kararlar almaktır. Vatandaşa rağmen bir karar çok doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu nedenden dolayı mahalle sakinlerimizle burada tartışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda da şu çıktı, taslak bir çalışma saha çalışmasında sahadakini yansıtan bir çalışma bunu biraz daha detaylandırıp, tekrar Yakubiye Mahallesi sakinleriyle bir araya geleceğiz. Umarım burası hem İlimize iyi bir şekilde kazandırılır, hem burada yaşayan insanlarımızda mağdur edilmeden yeni yerlerine kavuşurlar. “ ifadelerini kulandı.

urfa çağdaş şanlıurfa eyyübiye belediyesi mehmet ekinci kentsel dönüşüm yakubiye mahallesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı