Advert
Advert

4’dü Hafız toplam 113 Suriyeli kız çocuğu için icazet töreni yapıldı.

Şanlıurfa İHH, sponsorluğundaki Medreselerde eğitimini sürdüren öğrencilerden 113 Suriyeli kız çocuğu için icazet töreni yapıldı. Pandemi kurallarına azami derecede dikkat edilen programa alimler, kanaat önderleri, STK başkanları, hafızlar ve aileleri katıldı.

4’dü Hafız toplam 113 Suriyeli kız çocuğu için icazet töreni yapıldı.
4’dü Hafız toplam 113 Suriyeli kız çocuğu için icazet töreni yapıldı. Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda 8 ile 20 arası çocuklar için düzenlenen töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Medreselerin tanıtım videolarının ardından programın selamlama konuşmasını yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila; İHH'nın, kurulduğu günden bu yana İslam coğrafyalarında mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam ettiğini, savaş ve afet bölgelerinde sadece insani ayni ve nakdi yardım dağıtmıyor, insanların gıda, giyim, barınma, sağlık, ilim, eğitim ve kültürüyle de, açıkçası bir insanın ihtiyaç duyabileceği her konuyla imkanları nispetinde ilgileniyor.

Allah resulü Aleyhi selat u wes-selam hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki; ilim talep edip öğrenmek kadın-erkek tüm Müslümanlara farzdır. Biz de diğer konularda olduğu gibi bu konuda da yani muhacir kardeşlerimizin ilim ihtiyaçlarını karşılama ve onlara imkân oluşturma noktasında da yanlarında olduk ve olmaya da inşallah devam edeceğiz. Bugün sadece 5 medresemizdeki kadın bölümünde hafızlık eğitimi alan kardeşlerimiz için tören yapıyoruz. Eğitim alıp bu aşaya gelen talebe kardeşlerimizi ve onların bu aşamaya gelmesine sebep olan tüm hocalarımızı, müderrislerimizi huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Programımıza ve hediyelere sponsor olan hayırseverlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Programda Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ise yaptığı konuşmada, Türkiye olarak Suriyelilere ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Hafızlığın İslam'ın en önemli müesseselerinden biri olduğunu belirten Taştan, Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık müessesinin gelişimi için çok büyük gayretler sarf ettiğini aktardı.

Türkiye'de 150 bin civarında icazet almış hafız bulunduğunu ifade eden Taştan, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı İl Müftülüğümüz bünyesinde 30 kadar sınıfta Suriyeli kardeşlerimiz eğitim alıyor. Bu manada yeterli olduğumuzu söylemek mümkün değildir. Açığımızı dolduran sivil toplum kuruluşlarına, başta İHH olmak üzere bu işi üstlenen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Suriyeli 4 hafiye ve 25 cüz ile 5 cüz arası ezberleyen 109 kız öğrenciye mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Programda Suriyeli minik kız çocuklardan oluşan ilahi gruplarının Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdikleri ilahiler katılımcılardan tam not aldı.

El-Bab eski müftüsü ve Şanlıurfa İlim Ehli Meclisi Başkanı kanaat önderi, alim Şeyh Muhammed Zekeriya Mesud’un okuduğu dua ile program sona edri.

urfa çağdaş şanlıurfa ihh
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı