Advert

Ayhan, “Yalçınkaya, Ak Parti’yi çıkmaza sokuyor”

Akçakale Belediyesi eski başkanı Abdulhakim Ayhan, mevcut başkan Mehmet Yalçınkaya hakkında iddialara devam ediyor. Ayhan konuştukça Yalçınkaya sessizliğe bürünüyor.

Ayhan, “Yalçınkaya, Ak Parti’yi çıkmaza sokuyor”
Ayhan, “Yalçınkaya, Ak Parti’yi çıkmaza sokuyor” Admin
Advert

Mart 2019 yerel seçimlerinde Akçakale Belediye başkanı seçilen Mehmet Yalçınkaya, geldiği günden beri polemik yaratmaya devam ediyor. Yeni projeler yâda icraatlarını açıklamak yerine sürekli olarak eski başkan dönemindeki borçları gündemde tutmaya çalışıyor. Yerel seçimler öncesinde de katıldığı televizyon programında Akçakale’ye mega proje olarak yapacağını açıkladığı “Balıklıgöl’ün ikizini Akçakale’de yapacağım” ifadesi de o dönem eleştirilmiş ve verdiği bu sözünde sadece lafta kaldığı görüldü.

Parkın satılması fitili ateşledi

Akçakale Belediyesi tarafından “Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkın, önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır.” Açıklamasının ardından eski başkan Ayhan, “Sözde kamuoyunu rahatlatma ve yaptıkları yanlışlıkları örtbas etme çabasına düştüğü herkes tarafından aşikârdır. 2 yıl boyunca aylık gelen ödenekten hak edişleri çıkar ve menfaat sağlamadıkları için ödemeyerek Belediyeyi icraya düşürdükleri herkes tarafından bilinmektedir!” söylemleri ile parkın satışının sadece eski kalan borçlar nedeniyle olmadığını ifade etmişti.

Ayhan, hodri meydan dedi, Yalçınkaya sustu!

Akçakale’deki parkın ihale yolu ile satılmasının ardından parkın satış sebebi olarak eski borçların gösterilmesinin ardından Akçakale eski Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, “Eğer ki karşımda ağzından düşen sözü bilen şerefli bir siyasetçi varsa kendilerinin belirlediği bir TV programı veya sosyal medyada platformunda Ayhan ve Yalçınkaya dönemi borcunu açıklayalım. Ben yüzleşmeye hazırım. Acaba siz 22 ayda yapılan harcamaların ve olmayan hizmetin hesabını verebilecek misiniz?” sözleri ile Yalçınkaya’ya meydan okumasının ardından her defasında şeffaf belediyecilik vurgusu yapan Mehmet Yalçınkaya suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Ayhan, “Sayıştay denetçilerini durdurmak için Ankara’ya gidip gelmekten yorgun düştünüz”

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın sessizliğe bürünmesinin ardından eski Başkan Ayhan iddialı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Ayhan, “Son günlerde Akçakale Belediye’sinin gerçekleştirmiş olduğu park satışı ile ilgili birçok spekülasyonlarla kriz ortamı oluşturulmuştur. Fakat bu algı operasyonunu oluşturan ve buradan mağdur edebiyatı yapıp kendisini aklamaya çalışanda Akçakale Belediye Başkanının ta kendisidir. Ben seçimi kaybetmiş bir kardeşinizim, mevcut başkan seçimi kazanmış halkın gönlünde yerini kaybetmiş bir isimdir. Bu yalan dolana dur deyip kıymetli Akçakale halkını bilgilendirmek için bazı açıklamalarda bulunacağım.  Söz konusu satışı yapılan parkı alan firma sahiplerinin Belediyeden alacağı vardır. Fakat böyle bir hizmet yapılmadı bu işlem gerçek dışıdır diye İçişleri Bakanlığı’ndan kontrolör talep eden Sayın Yalçınkaya bu iş yapılmadı diye iddia ediyordu. Fakat yapılan denetleme sonucunda hizmetin ve malın temin edildiğini anlayınca. Firma sahipleri ile masaya oturup park imara açılır ve satışı gerçekleşir. Madem bu kadar belediyeyi düşünüyorsun borca itiraz ederek neden borç tutarını yükselttiniz? İki gün önce çıkmış olduğu canlı yayında parkı geri alacağını söyledi. Sayın Başkan ne yapmaya çalışıyorsunuz? Devamlı eski Başkan döneminin borcundan dolayı icralık olduk diye açıklama yapıyorsunuz. Ben hizmet yaptım tüm ihalelerin hesabını verdim. Fakat sizin yaptıklarınızı incelemeye gelecek Sayıştay denetçilerini durdurmak için Ankara’ya gidip gelmekten yorgun düştünüz.

Ayhan, “Yalçınkaya, Ak Parti’yi çıkmaza sokuyor”

Şahsımda Ak Parti Belediye Başkanlığı yapmış birisiyim.  Bir bakıma kendi partisini çıkmaza sokuyor farkında değil. Bu ay ortalama 4.600.000 TL Belediyeye gelecek ödenek, kredi borcu 700.000 TL ve personel maaşları ve giderleri 2.000.000 TL geriye kalan 1.900.000 TL Sayın Başkan kalan tutar size yeter mi? Yoksa yine köy toplantılarında Belediye batmış diye ağlamaya devam mı edeceksiniz?  Ayrıca gelecek ay 25 daha fazla ödenek gelecek yaklaşık 5.750.000 TL’ye tekabül etmektedir.

urfa çağdaş akçakale abdulhakim ayhan başkan yalçınkaya
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı