Advert
Advert

“Onlar bizim çocuklarımız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocukları ziyaret ederek, farkındalık adına bir mesaj yayımladı. İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün de katıldığı ziyarette otizmli çocuklar ile bir araya gelindi ve yetkililerden çocuklara ilişkin bilgiler alındı.

“Onlar bizim çocuklarımız”
“Onlar bizim çocuklarımız” Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Yanı sıra DEVA Partisi Şanlıurfa Eğitim Politikaları Başkanı, Psikolog Şükrü Aslan ise otizme ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Aslan; “2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otizm spektrum bozukluğu, belirtileri erken çocukluk döneminde ortaya çıkan, genellikle etkilerini ömür boyu sürdüren, bireylerin sosyal etkileşim ve iletişim kurma becerilerini olumsuz yönde etkileyen, sınırlı ilgi ve tekrarlanan davranışlara neden olan nöro-gelişimsel bir bozukluktur. Otizmin sebebi halen bilinmemekle beraber tıbbi araştırmalar genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerin de rolü olabileceğini göstermektedir. Otizmin, bilinen tıbbi bir tedavisi veya aşısı yoktur, erken tanı ve yoğun eğitimle iyi neticeler alınmaktadır. Otizm tanısı 1985’de her 2.500 çocuktan 1’ine konulurken, bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor.        

Otizmli çocuğu olan ailelerin büyük sıkıntılar yaşadıklarının bilincindeyiz; Ailenin çevreyle ilişkileri azalmakta, aile içi ilişkiler bozulmakta, maddi ve psikolojik sorunlarla karşılaşılmaktadır. TBMM’de özel gereksinimi olan bireylerin durumuyla ilgili bir komisyonun yasal düzenlemeler yapmak amacıyla çalıştığını biliyoruz. Umarız bu yasal düzenlemeler bir an önce neticelendirilir, bu çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara çözüm getirir. 

Bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması elbette ki önemli ve gereklidir, ama bundan daha da önemlisi toplum olarak yaşamın tüm alanlarında bu çocuklarımızın farkında olmak, gerekli empati ve hassasiyeti göstermektir. Bu aileleri rencide edici tutum ve davranışlardan kaçınmalıyız. Onların sorunlarını paylaşmalı ve sürekli dayanışma içinde olmalıyız. Gerekli sevgi ve saygıyı esirgememeliyiz” dedi.

İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz ise şunları ifade etti: “Bu çocukların daha iyi standartlarda, sürekli ve kaliteli eğitim ile bakım hizmetleriyle ailelerin yükü hafifletilmeli, ailelerin, çocuklarıyla ilgili geleceğe yönelik tüm kaygıları giderilmeli ve ilerleyen yaşlarda istihdamına yönelik fırsatlar oluşturulmalıdır. 

Deva Partisi olarak  ‘onlar bizim çocuklarımız’ diyor, özel gereksinimi olan tüm bireylerin ve ailelerinin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla gereken tüm adımları atacağımızı ve her daim onları kucaklayacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa deva partisi otizm farkındalık
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı