Advert
Advert

Esnafın sorunlarını CHP’li Aydınlık TBMM’ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, oyuncak ve tekstil alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicinin sıkıntısını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu.

Esnafın sorunlarını CHP’li Aydınlık TBMM’ye taşıdı
Esnafın sorunlarını CHP’li Aydınlık TBMM’ye taşıdı Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunmuş olduğu yazılı soru önergesiyle Şanlıurfa’da Oyuncak İhtisas Gümrüğü ve Tekstil İhtisas Gümrüğü ihtiyacı olduğunu Bakan’a ileten Aydınlık, “Şanlıurfa her konuda olduğu gibi çevre illerden geride kalmaya, ihtiyaç halinde çevre illere, ilçelere taşınmaya devam ediyor. Oyuncak ve tekstil alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerimiz de Mersin, İskenderun veya Gaziantep’e gitmek zorunda olduklarını belirtti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 19.02.2021

Aziz AYDINLIK -  Şanlıurfa Milletvekili

Sayın Bakan, ilimizde Oyuncak İhtisas Gümrüğü ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün olmaması nedeniyle kentte oyuncak satışı yapan ve tekstil alanında faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerimiz ciddi anlamda sıkıntı çekiyorlar. Bu alanda faaliyet gösteren esnaf ve sanayicilerimiz tedariklerini Gaziantep, İskenderun ve Mersin’de bulunan gümrüklerden sağlamak zorunda kaldığından vakit kaybı, ekstra maliyet ve iş yerinin çalışma saatlerinde kapalı kalması gibi sorunlarla karşılaşıyorlar.

Bu bağlamda;

Yukarıda bahsetmiş olduğum Oyuncak İhtisas Gümrüğü ve Tekstil İhtisas Gümrüğü’nün Şanlıurfa’da da açılması için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

Bu konuda bakanlığınıza ya da il müdürlüğünüze gelen talepler var mıdır?

11 Şubat 2021 tarihinde ilimize gerçekleştirmiş olduğunuz ziyarette yapılan toplantılar ve görüşmelerde bu iki ihtisas gümrüğü gündeme gelmiş midir?

Konuyla alakalı açıklamalarınız ve değerlendirmeleriniz nelerdir?

urfa çağdaş şanlıurfa esnaf sorun sıkıntı tekstil
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı